Sunday, December 13, 2009

Santai Bersama Keluarga


Hari ni ada tournament "Panggilan Bowling AAN9" kali pertama yang dianjurkan oleh Group Anak-Anak Negeri Sembilan. Disebabkan hubby aku dah jadi Urusetia + peserta dalam tournament tu, aku dan anak2 pun turut serta. Nak bagi sokonganlah katakan... walaupun hakikatnya aku bukanlah anak jati Negeri Sembilan...




<---- NameTag kitaorg. Tengok tu, gelaran aku kat AAN9 adalah Kak CEO...

Ni semua hubby akulah yg bagi gelaran...sampai lekat nama tu kat AAN9.


Kalau masin mulut anak-anak Negeri Sembilan ni, jadi CEO lah aku nanti. Amin.... ---->





Hubby aku jadi URUSETIA.

Hubby aku dah lama tak main bowling ni. Last dia main pada tahun 2007. Time tu dia masih lagi bekerja dengan Penerbit Pelangi Sdn. Bhd.


Piala yang dimenangi semasa Tournament tahun 2007. Dah lama sangat...




So, hari ni memang main redah je... x de training langsung... Konon2nya nak pegi awal hari ni.. target paling lewat pun pukul 2 dah ada kat Seremban Parade.Sebab register dari kul 12 - 2.30pm. Game start kul 3.


Tapi biasalah, kita hanya merancang... dengan budak2 tiga orang tu, mana boleh nak ontime.... aku bangun mmg awal. Buat sarapan dan sempat lagi aku mengemas rumah. Almaklumlah, rumah baru... mestilah bersemangatlah nak mengemas...

(to Ana,k.pnut,iza,ina,mai,nurul,aisyah serta kengkawan yg lain, sorilah yer x dapat nak post lagi citer pasal rumah baru kat blog ni.... TUNGGUUU..... :-) saja je nak wat surprise... mcmlah cantik sgt rumah aku... biasa2 je... actually, aku tak sabar nak tengok rumah baru iza... mesti hebat...)

Aku gerak dari rumah lepas zohor... hubby aku dah cakap kalau x sempat nak register, just bagi sokongan jelah.. ngam-ngam kul 3 kami sampai Seremban Parade. Bila masuk je dalam pusat bowling tu, terdengar suara DJ Affa bagi pengumuman "Diumumkan ketibaan abang Boyo Togel..." terperanjat kami anak beranak... hubby aku terus senyum kambing(bukan senyum boyo... :-) ) sambil tolak stroller anak...

Nasib baiklah sempat register... akhirnya inilah gambar2 yg sempat aku snap semasa kami disana...


Ada gaya....




Kak Ngah sempat berposing




Adik kesejukan.. kesian dia, ibu lupa nak baju sejuk adik...



Kak Yong bersama hadiah Cabutan --Bertuah... (bertuah plak aku kat sini... biasanya kat opis tak pernah langsung dapat cabutan bertuah.....) Tuah anak2...








<---- Bukan aku sorang yang dapat, hubby pun dapat Cabutan Bertuah gak... :-)







Tengoklah aksi2 my hubby....

Bukan setakat hubby jadi urusetia.. anak2 pun turut jadi 'Penolong Urusetia'...


Perasan tak siapa yang tengah dukung Kak Ngah tu. Kalau siapa ada mengikuti cerita 'Aku Budak Minang' mesti perasan kot... Itu adalah pelakon yang memegang watak Aca..

sorilah gambar blur...



Memang happy la anak2 aku time tu... walaupun penat melayan karenah anak2, tapi puas hati... Tak rugi pergi, meskipun hubby aku x menangpun.. at least disitu kami boleh kenal ramai kawan baru... walaupun sebelum ini hanya kenal di Facebook...sekali jumpa dah rasa macam adik beradik...



Dikesempatan ini, aku nak ucapkan tahniahlah kepada tenaga kerja AAN9 yang tak pernah kenal erti penat. sanggup bersengkang mata untuk menjayakan program yg julung kali diadakan ini.... terutamanya kepada Affa, Wati, Angah Wani,Uzie, Amy Kamal, Atam, Anim,bang lunia,kak Rita... kepada pengasas FB AAN9, Rokok Daun. Tahniah diucapkan kerana ideanya ini, group ini akan mengorak langkah lebih jauh. semoga dapat memberi manafaat kepada semua AAN9.... amin...


5 comments:

Finaz@Pnut said...

tak kasi tahu pun apa hadiah cabutan bertuah - keta ke kekekeke? dok counting day bila la agaknya dapat makan2 di rumah baru org tu... ehmmm... uhuk !

Wan Anie said...

mananyer gambo rumah baru.. takdak pun

Laman Alia said...

wan, ida saja je x nak post gambo rumah baru lagi... cukup sebulan ida dok situ nanti ida post k... TUNGGUUUU.... :-)

white-choc-lover said...

waaa..akk besh nyer..nape x ajak ayu..heheh!! beshyerrrr~~

Mai said...

Aiseh... tak tahu pun.. laki aku pun orang nogori yo....